Bliv klogere på høreapparater

Her har du mulighed for, at få mere at vide om offentlig høreapparatsbehandling,
tilskudsordning og et forventet forløb som høreapparatsbruger.

Tilskudsordning

Regionen giver tilskud til høreapparater. Ligeledes giver Sygeforsikringen “danmark” tilskud til behandlingen.

Offentlig klinik

Det er gratis at blive behandlet på offentlige høreklinikker. Det kræver henvisning fra en speciallæge.

Forløb

Her prøver jeg at beskrive et typisk forløb, når man får udleveret et høreapparat. Jeg håber, at det vil kunne besvare en del spørgsmål, og give et overblik.

Tilskudsordning

For at opnå tilskud fra regionen til et høreapparat, kræver det en henvisning fra en speciallæge i øre-, næse-, halssygdomme. Henvisningen medbringes til den høreapparats-forhandler som du vil benytte. Tilskuddet fratrækkes købsprisen med det samme.
I 2020 kan der opnås tilskud på 4.159,- kr. til det 1. øre og 2.378,- kr. til det 2. øre.

For 2 stk. høreapparater er tilskuddet 6.537,- kr.

Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark”, kan du opnå yderligere tilskud til høreapparater.
Da dette tilskud varierer alt efter medlemskab, er det vigtigt du selv tjekker det her: www.sygeforsikring.dk/tilskud

Er du folkepensionist eller førtidspensionist efter de gamle regler (før 2003), har du mulighed for at opnå helbredstillæg.

Har du opnået tilskud til høreapparat, har du også mulighed for servicering af dit høreapparat. Hertil hører gratis batterier, slanger og andet tilbehør.

Licitationen for batterilevering ligger ved Oticon i øjeblikket og de kan kontaktes på tlf. 39 17 74 44 eller mail: batterier@oticon.dk.

Regionens tilskud til høreapparater kan opnås hver 4. år og kun undtagelsesvis fraviges dette.
Ved et defekt høreapparat, er der garanti i hele det 4 årige forløb. Du vil blive tilbudt at tilkøbe en udvidet garantiordning tilbudt via producenten. Hermed opnås en sikkerhed mod tab eller et ødelagt høreapparat. Hos speciallægen er selvrisikoen kr. 500,- inkl. moms for 1. og 2. skade/tab.
Ønsker du at klage over behandlingen eller en afgørelse om tilskud til privatkøbte høreapparater, kan du klage til: “Styrelsen for Patientklager”.

Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark”, kan du opnå yderligere tilskud til høreapparater.

Læs mere om helbredstillæg ved at klikke her

Licitationen for batterilevering ligger ved Oticon i øjeblikket og de kan kontaktes på
tlf. 39 17 74 44 eller
mail: batterier@oticon.dk.

Offentlig klinik

Vi kan også lave en henvisning til behandling i offentlig regi. Book en tid, det kræver ikke en henvisning, at få en aftale hos en øre-, næse-, halsspecialist. Det er vigtigt, at du får planlagt en høreprøve, da den er afgørende for, om du er berettiget til høreapparatsbehandling. Du henvises samme dag, du bliver undersøgt i klinikken. Hvis der er behov for behandling af øret, øregang, mellemøre, eller hvis der er behov for supplerende undersøgelser, iværksættes disse. Henvisningen visiteres i det offentlige hørecenter. Du vil få en indkaldelse via e-boks, medmindre andet er aftalt. Ventetider fremgår af sundhed.dk.

Forløb

Du har fået diagnosticeret ensidig eller dobbeltsidig hørenedsættelse. Du er berettiget til behandling med høreapparater og du har valgt offentlig behandling eller privat behandling med tilskud. Du vil i begge tilfælde blive behandlet fuldt ud tilfredsstillende med de høreapparater der passer til dig. Har du ønske eller behov for nærhed i din behandling, har du måske valgt behandling i privat regi. Hos os har du mulighed for at blive behandlet med det samme. Lignende muligheder finder du hos andre private høreapparats-leverandører som Audika, DHC, AudioNova, m.fl.
Hos os har du mulighed for at prøve forskellige typer høreapparater. Du skal have det apparat, der kan det du har brug for. Ligeledes skal det tilpasses og justeres til netop dine øre. Der kan opstå problemer med ophobet ørevoks og ørekløe, og dette behandler vi løbende .
Du vil efter 1-3 måneder have behov for en efter-justering og kvalitetskontrol af høreapparats-behandlingen. Dette besøg foregår oftest i klinikken.

Som bruger af høreapparater, har du også mulighed for at benytte kommunale tilbud inden for høreomsorg. I Svendborg forgår det i Tale- og Hørehuset, Svinget 14, Indgang D, 5700 Svendborg.
Læs mere om Tale- og Hørehuset ved at klikke her

Bor du i en anden kommune kan du forhøre dig hos borgerservice. 

Tale- og Hørehuset, Svinget 14, Indgang D, 5700 Svendborg.

Tlf 62 23 41 75.
E.mail: socmyn@svendborg.dk.

Ingen telefonkø

Ved klik på knappen "Login"  får du adgang til Patientportalen hvor du kan:
Forny recepter - få e-mail konsultation - afbestille og se tider