FAQ

Her finder du svar på det meste.
Fandt du ikke det du søgte så kontakt os endelig og vi vil så vidt muligt svare på dine spørgsmål.

Kræver det en henvisning for at få en aftale hos en øre-, næse-, halslæge?

Du behøver IKKE henvisning fra din egen læge for at blive undersøgt hos en speciallæge i øre-, næse- og halssygdomme. 

Hvordan booker jeg en aftale?

Du har flere muligheder for at booke en aftale hos Speciallæge Peter Nytofte Skov. Du kan booke online eller ringe til sekretæren. 

ONLINE BOOKING: Du opretter en profil via linket “Login”. Herefter er der flere valgmuligheder. Du kan booke konsultation, høreprøve, allergiudredning mv. Bookes fx. høreprøve eller allergiudredning inkluderer undersøgelsen automatisk en konsultation. 

 

Ørelæge. Er man så også næse- og halslæge?

Ørelæge benyttes ofte til at betegne en øre-, næse-, halslæge. Alle ørelæger undersøger og behandler lidelser i øre-, næse- og halsområdet.

Klumpfornemmelse i halsen, hvad er det?

En hyppig klage der resulterer i en undersøgelse hos øre-, næse-, halslægen. Årsager kan være mavesyre, dehydrering, fremmedlegeme, tumor, stemmemisbrug, muskelspændinger mv.

Hvad koster det at blive undersøgt ved øre-, næse-, halslægen?

Er du medlem af sygesikring gruppe 1, som de fleste danskere, koster ikke dig noget at blive undersøgt og behandlet. Gruppe 2 patienter har en egenbetaling for noget af ydelsen.

Det er også muligt at du har booket en privat undersøgelsen. I fald har du aftalt en pris med speciallægen. Er aftalen via dit forsikringsselskab, betales regningen af forsikringsselskabet.

 

Jeg er nervøs for, om det er ubehageligt at blive undersøgt.

Undersøgelse hos en øre-, næse- og halsspecialist involverer ofte en øreundersøgelse. Der kan være behov for at fjerne ørevoks der naturligvis gøres så skånsomt som muligt. Til oprensningen af øret benyttes ofte et lille sug, der larmer lidt i øret.

Til undersøgelse af næsehulen og svælget bag næse og halsen på niveau med stemmebånd benyttes en lille kikkert. Kikkerten føres via næsen til svælget og alle slimhinder er derved undersøgt. Det kan kilde i næsen, udløse nyseanfald og presse og/eller give smerter, der som der er et smalt sted der skal passeres.

 

Hvordan er adgangsforholdende i klinikken?

Klinikken ligger på 2. sal og der forefindes ikke elevator.